Hållbarhet

Hållbarhet har många förgreningar och det är svårt att förändra allt man skulle önska på en gång.

Men ett steg i taget går det ändå framåt och blir ett alltmer förankrat sätt att arbeta, såväl i det vardagliga arbetet som inför nya projekt.

Så, vad gör vi då på Stocken camping?

Vi ser löpande över vad som kan ersättas med miljövänligare alternativ gällande engångsartiklar vid försäljning i butik och glasskiosk. Vårt grundsortiment av livsmedel kompletteras, eller ersätts, med mer klimatsmarta alternativ och vi tar in produkter från lokala producenter. Vi samarbetar också gärna med och sponsrar lokala föreningars och företags event. Vid nybyggnationer och underhållsarbeten samarbetar vi med lokala och regionala entreprenörer.

De städmedel som används i verksamheten har bytts ut mot miljövänliga. Våra tvättmaskiner har försetts med automatisk självdosering, för att undvika överdosering och tvättmedlet i våra tvättstugor är både miljö- och allergivänliga.

Duscharna i servicehusen är avgiftsbelagda och alla handfat har försetts med beröringsfria kranar, för att bidra till att hålla nere vattenförbrukningen.

Servicehusens belysning är försedd med närvarosensorer och all äldre armatur byts ut och ersätts vartefter med LED-belysning på campingen. De gamla oljepannorna i de större servicehusen ska äntligen bytas ut mot mer miljövänliga alternativ, med start inför säsong 2023.

Vi har nolltolerans mot skräp på campingen och våra stränder så vi har gott om papperskorgar ute på campingen. I våra sopgårdar finns möjlighet att sortera avfall i olika kategorier, samt en pantmaskin intill butiken. I anslutning till campingen finns kommunens miljöstation som vi också hänvisar våra gäster till.

Eftersom campingen är lång och utsträckt använder vi oss av eldrivna bilar (golfbilar) och cyklar eller går i den dagliga verksamheten. Vi byter allteftersom ut resterande maskinpark, till exempel företagsbil och motordrivna arbetsredskap till eldrivna motsvarigheter.

Campingen erbjuder också publika laddstolpar för elbilar. För tillfället handlar det om fyra stycken med möjlighet att utöka antalet till det dubbla.

När det gäller social hållbarhet har vi till exempel avtal med Visita och erbjuder årligen via säsongsanställningar möjligheten för ungdomar, att få en bra start i arbetslivet på en trygg och säker arbetsplats. Hos oss accepteras varken kränkande särbehandling eller trakasserier i någon form – hos oss är alla lika värda.

På campingen arbetas ständigt med gästernas säkerhet i åtanke, speciellt under högsäsong följer vi med och placerar alla ekipage på plats för att garantera säkerhetsavstånd mellan ekipagen. Brandsläckare, som inspekteras varje år, finns utsatta över hela campingen och är utmärkta på områdeskartorna på våra informationstavlor. Vi har även en hjärtstartare i receptionen och erbjuder alla våra medarbetare HLR-utbildning.

På vår hemsida stockencamping.se och i vår Infopointstuga ger vi tips och information om aktiviteter och sevärdheter både lokalt och regionalt.