Aktiviteter

Att göra

Vare sig man vill ta det lite lugnt och bara njuta av sommar och semester och fika, eller vara lite mer aktiv, så finns det något för alla på Stocken camping!

För barnen finns det en stor fin lekplats med den mycket uppskattade stora hoppkudden. Man kan gräva med lilla grävmaskinen ”Grävis” eller hyra trampbilar och vid speciella tillfällen – och när vädret tillåter, kommer hoppborgarna fram. För lite mer ledda barnaktiviteter går det att anmäla barnen till Fotbollsskolan och Barnklubben.

Utmana familjen eller kompisarna på äventyrsminigolf, fiska krabbor, spela lite boule eller cykla. Våra vuxencyklar för uthyrning är såklart utrustade med både cykelhjälm och cykelkorg, och ett par har även barnsits. Ta med kaffe och nybakta bullar från campingbutiken och vandra på klipporna längs havskanten – kanske utrustad med både metspö och håv? Eller varför inte ge sig ut på motionsslingorna på och omkring campingområdet? Det finns både promenad- och cykelkartor att låna i receptionen.

uthyrning cyklar
camping_001-1024x683

Bad

Vår badplats ligger fint omgiven av klippor och hav, med en långgrund sandstrand för både stora och små. Vi har en toalett på plats och inte minst bastun, som är öppen för alla att hyra.

Lite längre bort längs klipporna hittar man både badbrygga och soldäck.
Den som är lite mer äventyrlig kanske vill ta sig till klippiga naturbadet i slutet av den Vita promenadstigen.

camping_017-1024x684

Hundbadet

Här i viken vid inledningen av den Vita stigen, kan man låta hunden svalka av sig i havet och njuta av sommaren, precis som vi! Efter havsbadet kanske det är läge för en schamponering och pälstork på vår proffsinredda hunddusch på Servicestationen, mitt på campingen.

uthyrning

Paddla kajak

För de som vill ta sig ut på vattnet och njuta av den fantastiska skärgården, kan vi tipsa om Bohus Kayak inne på campingområdet, där man kan hyra och få goda råd om allt som har med att paddla kajak att göra.

Bohus Kayak hemsida »

barnklubb

Barnklubb

Barnklubben är i gång under högsäsong, måndag – onsdag – fredag, kl: 16–18.
Många roliga aktiviteter står på agendan:

  • Måndagar pysslar vi och målar, pärlar, bygger figurer i play-maiz och annat.
  • Onsdagar leker vi lekar, spelar kubb eller boule, spelar spel och annat som är kul.
  • Fredagar är det olika bollspel som gäller, då åker bland annat fotbollen fram ute på fotbollsplanen

Men det kan även hända att vi ger oss i väg på krabbfiske, hoppar i hoppborgar – eller att en clown kommer på besök!

reception_butik_01-1024x684

Uthyrning

Vid golfkiosken kan man hyra cyklar för vuxna. De är självklart utrustade med såväl hjälmar som cykelkorgar och på två av cyklarna finns det dessutom barnsitsar för de minsta. Cykelkartor att låna eller köpa finns i receptionen.

De mycket populära trampbilarna kan man också hyra här.

fotboll

Fotbollsskolan

Fotbollsskolan är ett populärt inslag under fyra dagar i juli. Deltagarna brukar delas upp i två åldersgrupper, 6-10 år och 11-15 år, och man håller till på Stocken campings egen fotbollsplan.

Ledare är Conny Larsson (Fotbollsutvecklare Västergötlands Fotbollsförbund).

 

Årets deltagare 2022

Åldersgrupp 6-7 år & Åldersgrupp 6-10 år

Åldersgrupp 10-14 år & Gå-fotbollsgänget

Plats: Stocken Campings Fotbollsplan

Tid:

  • 6-10 år 18.00- 19.30 Fotbollsträning
  • 11-15 år 19.30- 21.00 Fotbollsträning

Träningsdagar:
måndag 18/7, tisdag 19/7, onsdag 20/7

Match:

  • torsdag 21/7 6-8 år Kl 17.00 Matchtid 2x15min
  • torsdag 21/7 9-10 år Kl 17.40 Matchtid 2x15min
  • torsdag 21/7 11-15 år Kl 18.20 Matchtid 2x15min
  • torsdag 21/7 Gåfotboll Kl.19.00 Matchtid 2x15min

Matcherna spelas internt inom Fotbollsskolan eller om lag från Orust vill möta oss.

Anmälningsavgift: 100 kr: – för Campingens Gäster

150 kr: – för Övriga

Anmälan: Receptionen senast måndag 18/7 kl.17.00

Ledare: Conny Larsson (plats 204) Mobil:0768 – 535046

VÄLKOMNA MED ER ANMÄLAN!

Utflyktsmål

För den som vill uppleva något mer utöver sol och bad så är Stocken Camping en bra startpunkt för allehanda utflykter.

Mycket mer information och tips hittar ni i vår turistinformationsstuga vid receptionen – eller fråga gärna oss om våra egna favoritställen.

Käringön, Gullholmen och Hermanö är vackra öar som är väl värda att besöka. Enklast att ta sig till färjeläget i Tuvesvik 5 km från campingen, är med bil eller cykel. Cyklar finns att hyra i vår golfkiosk.

Varför inte ta en tripp till Lysekil via Evert Taubes Malö, Handelsman Flink på Flatön och Ängön? Att ta sig upp för Bohuskusten längs dessa lugna charmiga ö-sommarvägar, är ett alternativ till att skynda fram längs huvudvägarna.

Golfspelare kan vi tipsa om Orust Golfklubb i Morlanda. En golfbana som ligger i vackra omgivningar med havsutsikt. Efter golfen är det möjligt att njuta av en god lunch eller fika på restaurangen.

En dagsutflykt till Göteborg är en självklarhet för den som gillar västkustens storstadsliv och dess många attraktioner. Kombineras gärna med ett besök på Liseberg, nöjesparken med anor från 1923.

Tillbringa gärna en heldag på Tjörn, för att till exempel besöka Pilane skulpturpark utomhus – (glöm inte att ta med picknickkorgen!) och Nordiska Akvarellmuseet på Skärholmen.

På väg dit stannar man till vid Sundsby säteri på Mjörn och upptäcker gårdens historia. Här finns även starten på olika vandringsleder som leder till fantastiska utsikter, spännande raviner och grottliknande formationer att utforska.

Charmiga, fiskesamhällen längs västkusten är populära resmål, till exempel här på Orust: Hälleviksstrand med sin vackra röda träkyrka. Eller så tar man sig till Mollösund och vandrar bland äldre, typiskt tätt byggda hus på smala gator. Passa också på, att köpa med lite nyfångad fisk och skaldjur till kvällsmaten från någon av fiskhandlarna i hamnen.

På Klädesholmen, på Tjörn, kan du besöka Sillmuseet och lära dig mer om sillfiskets historia och om livet förr här på västkusten.

Besöksmål som är mycket uppskattade av hela familjen:

Havets Hus, saltvattenakvariet i Lysekil. Här får du lära dig mycket om djurlivet och det ständigt pågående arbetet med miljön i västerhavet. Man får till och med chansen att klappa på både sjöstjärnor och krabbor!

Nordens Ark i Hunnebostrand, en engagerande, naturnära djurpark med fokus på bevarande av hotade arter. Väl värt en heldagsutflykt.

Om du känner för att testa dina sjöben, då finns det möjligheter att boka in dig på skärgårdsturer eller sälsafaris.

För att komma havet lite närmare, varför inte hyra en kajak för en dag och stillsamt utforska kobbar och skär, bada från klipporna, picknicka och bara njuta?