Utflyktsmål

För den som vill uppleva något mer utöver sol och bad så är Stocken Camping en bra startpunkt för allehanda utflykter.

Mycket mer information och tips hittar ni i vår turistinformationsstuga vid receptionen – eller fråga gärna oss om våra egna favoritställen.

Käringön, Gullholmen och Hermanö är vackra öar som är väl värda att besöka. Enklast att ta sig till färjeläget i Tuvesvik 5 km från campingen, är med bil eller cykel. Cyklar finns att hyra i vår golfkiosk.

Varför inte ta en tripp till Lysekil via Evert Taubes Malö, Handelsman Flink på Flatön och Ängön? Att ta sig upp för Bohuskusten längs dessa lugna charmiga ö-sommarvägar, är ett alternativ till att skynda fram längs huvudvägarna.

Golfspelare kan vi tipsa om Orust Golfklubb i Morlanda. En golfbana som ligger i vackra omgivningar med havsutsikt. Efter golfen är det möjligt att njuta av en god lunch eller fika på restaurangen.

En dagsutflykt till Göteborg är en självklarhet för den som gillar västkustens storstadsliv och dess många attraktioner. Kombineras gärna med ett besök på Liseberg, nöjesparken med anor från 1923.

Tillbringa gärna en heldag på Tjörn, för att till exempel besöka Pilane skulpturpark utomhus – (glöm inte att ta med picknickkorgen!) och Nordiska Akvarellmuseet på Skärholmen.

På väg dit stannar man till vid Sundsby säteri på Mjörn och upptäcker gårdens historia. Här finns även starten på olika vandringsleder som leder till fantastiska utsikter, spännande raviner och grottliknande formationer att utforska.

Charmiga, fiskesamhällen längs västkusten är populära resmål, till exempel här på Orust: Hälleviksstrand med sin vackra röda träkyrka. Eller så tar man sig till Mollösund och vandrar bland äldre, typiskt tätt byggda hus på smala gator. Passa också på, att köpa med lite nyfångad fisk och skaldjur till kvällsmaten från någon av fiskhandlarna i hamnen.

På Klädesholmen, på Tjörn, kan du besöka Sillmuseet och lära dig mer om sillfiskets historia och om livet förr här på västkusten.

Besöksmål som är mycket uppskattade av hela familjen:

Havets Hus, saltvattenakvariet i Lysekil. Här får du lära dig mycket om djurlivet och det ständigt pågående arbetet med miljön i västerhavet. Man får till och med chansen att klappa på både sjöstjärnor och krabbor!

Nordens Ark i Hunnebostrand, en engagerande, naturnära djurpark med fokus på bevarande av hotade arter. Väl värt en heldagsutflykt.

Om du känner för att testa dina sjöben, då finns det möjligheter att boka in dig på skärgårdsturer eller sälsafaris.

För att komma havet lite närmare, varför inte hyra en kajak för en dag och stillsamt utforska kobbar och skär, bada från klipporna, picknicka och bara njuta?